Nederlandse Vereniging voor Autisme in het AD: situatie soms totaal onhoudbaar

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) luidt de noodklok. De NVA ontvangt schrijnende signalen over kinderen en volwassenen met autisme die wonen in een instelling. Gebrek aan contact met familie en het wegvallen van alle vertrouwde structuur is voor hen extra moeilijk. Er is sprake van toename van depressie, stress, agressie en zelfverminking. De NVA roept politici op mee te denken over maatregelen die het leed op korte termijn verlichten.

Veel kinderen en volwassen met autisme en een verstandelijke beperking die in een instelling leven hebben hun familie al wekenlang niet meer gezien. De vertrouwde structuur is weg: dagbestedingen zijn afgelast en er gelden nieuwe regels. Dat maakt de coronacrisis voor hen extra moeilijk.

De NVA laat weten begrip te hebben voor de corona-maatregelen die verdere uitbraak van corona moet indammen. Maar de NVA denkt ook dat de huidige situatie voor kinderen en volwassenen in instellingen niet nog veel langer kan duren. Het leidt tot onvoorstelbaar veel leed bij de kinderen en volwassenen met autisme en hun familie.

Ieder(in): verruim bezoekmogelijkheden en hervat dagbesteding
Ieder(in) heeft herhaaldelijk en met klem bij de Tweede Kamer en minister aandacht gevraagd voor de psychologische en emotionele problemen van mensen met een verstandelijke beperking en mensen met autisme die wonen in instellingen. Ieder(in) pleit daarom voor verruiming van bezoekmogelijkheden en hervatting van dagbesteding. Hiervoor is ook nodig dat er zo snel mogelijk voldoende test en beschermingsmateriaal beschikbaar komen voor bewoners en verzorgenden.

Lees hier het volledige artikel in AD
Lees meer over corona en autisme op de website van de NVA:

NVA Dossier gehandicaptenzorg – Niet uit te leggen
NVA Wegwijzer corona en autisme


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Ieder(in): verruim bezoekmogelijkheden en hervat dagbesteding
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 20 apr 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!