De coronapandemie heeft grote invloed op zorg en jeugdhulp

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft in 2022 extra aandacht voor het probleem dat er te weinig zorg- en (jeugd)hulpverleners zijn. Verder richt IGJ zich op de risico’s van geneesmiddelentekorten. En we letten op de gevolgen van de nieuwe Europese wetgeving over medische hulpmiddelen. Dit alles naast de grote invloed van de coronapandemie op zorg en jeugdhulp. Zo houden wij toezicht op veilige en goede zorg en (jeugd)hulp voor iedereen! 

Dit zijn enkele punten uit het IGJ-werkplan. In dit werkplan beschrijven we waar we in 2022 extra aandacht aan besteden en hoe we dat doen. Deze onderwerpen volgen ook uit ons Meerjarenbeleidsplan (MJB) 2020-2023. Uiteraard doen onze inspecteurs ook hun gewone toezichtswerk. Minister De Jonge (VWS) heeft het werkplan maandag 20 december naar de Tweede Kamer gestuurd.

COVID-19 en andere pandemieën
De coronapandemie heeft grote invloed op zorg en jeugdhulp. IGJ geeft zorgaanbieders en zorgverleners ruimte en vertrouwen om die crisis het hoofd te bieden. Daarnaast kijken we ook naar hoe de zorg en de jeugdhulp zich voorbereiden op mogelijke toekomstige pandemieën (‘pandemische paraatheid’).

Persoonsgerichte zorg en samenwerken in netwerken
Persoonsgerichte zorg is afgestemd op iemands persoonlijke behoeften, wensen en voorkeuren. Hiervoor is het nodig in gesprek te zijn met patiënten/ cliënten/ jeugdigen en hun naasten. Persoonsgerichte zorg, gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven, wordt steeds belangrijker. Daarom staat er veel over dit onderwerp in ons werkplan. 

Mensen hebben vaak te maken met verschillende zorg- of (jeugd)hulpverleners. Om goede zorg te kunnen bieden, is het nodig dat zorg- en hulpverleners goed met elkaar samenwerken. Ook dit is een belangrijk onderwerp in ons werkplan. 

Publicaties: Werkplan 2022


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Werkplan 2022 Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 20 dec 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!