Juzt heeft de inspectie inmiddels laten weten dat alle jeugdigen van de locatie Lievenshove op 7 mei 2019 zijn uitgeplaatst

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft op 2 mei 2019 Juzt voor de hulp die wordt geboden aan jeugdigen die verblijven op de locatie Lievenshove een aanwijzing gegeven. Er is op deze locatie sprake van structurele tekortkomingen in de geboden jeugdhulp. Dit geldt voor de kwaliteit van de individuele hulpverlening aan de cliënten, voor de veiligheid van de cliënten en voor het leefklimaat op deze locatie.

Wat is er aan de hand?
Het gebrek aan verbeterkracht, het maandenlange uitstel van verbeteringen en de voortdurende onduidelijkheid over de verhuizing van de jeugdigen die op Lievenshove verblijven maakt dat de inspectie er geen vertrouwen in heeft dat Juzt zonder deze bestuursrechtelijke maatregel op korte termijn zal voldoen aan de normen voor verantwoorde jeugdhulp op de locatie Lievenshove.

De inspectie volgt Juzt sinds 2016 intensief met oog op de vele bestuurswisselingen, signalen over de zorgelijke financiële situatie en meerdere reorganisaties. Vanaf medio 2018 tot heden is er vanuit verschillende bronnen een toename van (anonieme) signalen over de kwaliteit van de jeugdhulp geboden op de locatie Lievenshove. Dit alles was de afgelopen maanden aanleiding voor het uitvoeren van onaangekondigd toezicht ter plekke naar de verleende kwaliteit van de jeugdhulp.

Juzt heeft de inspectie inmiddels laten weten dat alle jeugdigen van de locatie Lievenshove op 7 mei 2019 zijn uitgeplaatst, waardoor er nu geen jeugdigen meer verblijven op deze locatie.

Hoe nu verder?
Ondanks de sluiting van Lievenshove door Juzt zelf moet Juzt er samengevat voor zorgen dat wordt voldaan aan de gestelde normen voor de uitvoering van de (jeugd)hulpverlening, veiligheid en leefklimaat. Juzt moet hier zo snel mogelijk aan voldoen, uiterlijk 15 mei 2019. Daarnaast moet uiterlijk 3 juni de fysieke leefomgeving op orde zijn.

De inspectie zal conform de gestelde termijnen toetsen of Juzt op de nieuwe verblijflocaties van de jeugdigen die voorheen op de locatie Lievenshove zaten voldoet aan de eisen van de aanwijzing.

Als Juzt binnen de gestelde termijnen aan alle eisen voldoet, beëindigt de inspectie de aanwijzing. Voldoet Juzt niet binnen de gestelde termijnen aan de aanwijzing dan kan er een last onder bestuursdwang of een last onder dwangsom worden opgelegd om de naleving van de aanwijzing af te dwingen.

Documenten
Aanwijzing Juzt


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aanwijzing voor jeugdhulpaanbieder Juzt
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 08 mei 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!