De nieuwe cao heeft een looptijd tot en met 31 januari 2023

Na maanden van onderhandelen en nadat er acties dreigden heeft CNV Zorg & Welzijn, samen met andere bonden, nu toch een akkoord bereikt met de NVZ over een nieuwe cao voor ziekenhuispersoneel. De nieuwe cao heeft een looptijd tot en met 31 januari 2023.

CNV bestuurder Joost Veldt: “Gelukkig heeft de NVZ ingezien dat er echt meer moest worden geboden om de enorme inspanning van de medewerkers in de ziekenhuizen enigszins te belonen. In deze tijd actievoeren in ziekenhuizen is iets dat eigenlijk niemand wil.”

Een overzicht van de afspraken:
Op 1 januari 2022 gaan de lonen tenminste 2 procent omhoog, met en bodem van €90. Dat betekent minimaal 3 procent voor iedereen tot en met schaal 60. Middengroepen gaan er nog meer op vooruit om de achterstand ten opzichte van de markt te corrigeren. Ook het minimumloon gaat omhoog naar €13 per uur. In de maand na het definitieve akkoord komt daar voor iedereen een eenmalige uitkering van €250 bij.

Belangrijk is ook dat onregelmatig werken beter wordt beloond: over bereikbaarheidsdiensten en aanwezigheidsdiensten wordt de vergoeding verdubbeld en ook de regeling voor de onregelmatigheidstoeslag wordt verbeterd.

Voor de duurzame inzetbaarheid zijn er afspraken gemaakt over generatiebeleid. Voor zowel jongeren, ouderen als de groep daartussen ontwikkelen ziekenhuizen instrumenten. Er zijn ouderenregelingen voor eerder stoppen in zware beroepen en minder werken aan het eind van de loopbaan.

Veldt: "Het is goed dat de jonge werknemers specifiek aandacht krijgen, zodat die een goede start kunnen maken en er minder uitstroom van jongeren plaatsvindt."

CNV gaat het akkoord de komende week positief voorleggen aan de leden.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: CNV Zorg & Welzijn / Andre van der Vlugt
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : CNV Zorg & Welzijn
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.cnvconnectief.nl/zorg-en-welzijn/nieuws/onverwacht-akkoord-cao-ziekenhuizen/
Originele titel: Onverwacht akkoord cao Ziekenhuizen
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2022-01-20


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com