De LAD/FBZ vindt het zeer teleurstellend dat de NVZ geen oog lijkt te hebben voor de hoge werkdruk, personeelstekorten en het ziekteverzuim

De LAD/FBZ heeft samen met de andere vakbonden op 22 december voor de vierde keer overleg gevoerd met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) over een nieuwe cao voor de 200.000 ziekenhuiswerknemers. Helaas zonder enkel resultaat; de voorstellen liggen nog steeds ver uiteen. De bonden hebben nu een gezamenlijk voorstel neergelegd waarover ze op 13 januari verder willen praten onder leiding van een externe, onafhankelijke voorzitter. De komende dagen beraden ze zich op wie die voorzitter moet worden.

De LAD/FBZ vindt het zeer teleurstellend dat de NVZ geen oog lijkt te hebben voor de hoge werkdruk, personeelstekorten en het ziekteverzuim in de ziekenhuizen. “De druk op ziekenhuiswerknemers is enorm. Juist in deze tijd moet je als werkgever oplossingen aanreiken en zorgen voor aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden”, aldus onderhandelaar Rob Koster. “Zeker na het resultaat dat we een dag eerder voor de umc’s hebben behaald (een salarisverhoging van 10% in 2023) hadden we meer verwacht. We hopen dat de NVZ ook tot dat inzicht komt en bereid is een gebaar te maken naar werknemers.”


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: LAD/FBZ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : LAD/FBZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Geen enkele vooruitgang bij overleg nieuwe Cao Ziekenhuizen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 31 dec 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!