In een nieuwe serie video’s vertellen patiënten over hun ervaringen met een infectieziekte

Hoe is het om een infectieziekte door te maken? Waar loop je als patiënt tegenaan? En wat zijn tips voor mensen die nu met die ziekte te maken krijgen? Samen met Thuisarts heeft het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  een nieuwe serie korte video’s gemaakt over verschillende infectieziekten.

In een nieuwe serie video’s vertellen patiënten over hun ervaringen met een infectieziekte en geven deskundigen uitleg en advies. Hoe is om meningokokkeninfectie te hebben? En wat doe je als hoort dat je misschien hondsdolheid zou kunnen hebben? In de video’s zie je altijd hoe je kunt voorkomen dat je een infectieziekte krijgt.

Video’s
RIVM maakte de video’s samen met Thuisarts om mensen beter te kunnen informeren over verschillende infectieziekten. Daarnaast kunnen GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst ’en en huisartsen met de nieuwe video’s nóg beter voorlichten. Zo zorgen we voor begrijpelijke en betrouwbare informatie.

De nieuwe video's zijn hier te bekijken en gaan over:

Buikgriep peuters (rotavirus)
.Gordelroos
.Griepprik; voor wie?
.Griepprik; waarom?
.Groep A-streptokokken
.Hondsdolheid (rabiës)
.HPV humaan papillomavirus -vaccinatie
.Kinkhoest bij baby
.Mazelen
.Meningokokken
.Veteranenziekte
.Vijfde ziekte

Zie ook
Alle video's over infectieziekten
Thuisarts.nl

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : RIVM
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.rivm.nl/nieuws/patienten-vertellen-over-hun-ziekte
Originele titel: Patiënten vertellen over hun ziekte
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2019-10-09

Relevante artikelen ...

Voorstellen voor extra maatregelen Nationaal Preventieakkoord In de top 10 van overgewicht staan maatregelen als extra belasting op suikerhoudende dranken Op weg naar minder problematisch alcoholgebruik, roken e... Chronisch zieken Wed, 07 Apr 2021, 09:55:01
Behoor je tot een risicogroep en zoekt goede informatie over het coronavirus Waar kun jij met vragen terecht als het over jouw situatie gaat? Er is op dit moment erg veel informatie over het coronavirus te vinden. Maar waar ku... Chronisch zieken Wed, 18 Mar 2020, 10:02:09

Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com