Het belang van de Post-Covid poliklinieken is goed duidelijk geworden

De Tweede Kamer heeft vóór het reserveren van 27 miljoen om de opstart van Post-Covid poliklinieken te financieren gestemd. PostCovid NL is blij en opgelucht. Directeur Diewke de Haen: ‘We voelen ons enorm gesteund door de Tweede Kamerleden en zijn dankbaar naar de meer dan 107.000 ondertekenaars van de petitie. Dankzij de petitie, waarin we opriepen tot steun, is het belang van de Post-Covid poliklinieken goed duidelijk geworden. We gaan met het veld en VWS aan de slag om zo snel mogelijk tot uitvoering te komen’.

Tweede Kamerlid Julian Bushoff riep twee weken geleden in het begrotingsdebat op tot gespecialiseerde zorg voor kinderen en volwassenen met Long Covid. Hij diende een amendement in op de begroting van het ministerie van VWS om ervoor te zorgen dat er budget is voor deze gespecialiseerde poli’s. Eerder kreeg een motie over deze klinieken al brede steun in de Tweede Kamer. Nu is dit amendement dus aangenomen. Dat betekent dat voor de komende twee jaar 27 miljoen wordt gereserveerd voor de opstart van de Post-Covid poliklinieken. En dat is heel erg fijn en heel hard nodig. Vooral mensen met ernstige Post-Covid moeten hier terecht kunnen, het ziektebeeld is te complex voor de bestaande zorg.

Eind februari komen alle partijen (VWS, zorgverzekeraars, zorgaanbieders en de patiëntvertegenwoordigers) bij elkaar. Dan gaan we met elkaar het vervolg bespreken . We zien dit als een goede start, maar het betekent niet dat er binnen enkele maanden plekken zijn waar iedereen terecht kan. Wij gaan hoe dan ook onze uiterste best doen om zo snel mogelijk de deuren van Post-Covid poliklinieken te openen.

Bron: PostCovid NL


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: PostCovid NL
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : PostCovid NL
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Tweede kamer stemt vóór Post-Covid poliklinieken
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 16 feb 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!