De Tweede Kamer stelde afgelopen week kritische vragen aan de verantwoordelijke bewindspersonen voor gehandicaptenbeleid, het sociaal domein en onderwijs.

Ieder(in) vroeg aandacht voor de onderstaande punten.

Uitvoering VN-verdrag
Staatssecretaris van Rijn (VWS) onderstreepte het belang van ervaringsdeskundigheid bij de uitvoering van het VN-verdrag. En hij zei toe ook periodiek te gaan rapporteren over de voortgang.

Sociaal domein
Een heet hangijzer is ook de decentralisatie. Volgende week komt er extra overleg met Kamerleden in verband met moties rond toezicht, controle en aanbesteding in het sociaal domein, zoals dat nu door gemeenten gebeurt.

Zorg
Van Rijn (VWS) beloofde de Kamer nog voor de zomer met een visie op de verbetering van onafhankelijke cliëntondersteuning te komen. Met die cliëntondersteuning kunnen mensen beter hun zorg regelen. Ook komt er een antwoord aan de Kamer over de wachtlijsten voor moeilijk-plaatsbaren in de Wet langdurige zorg.

Vervoer
Naar aanleiding van de publiciteit over ontoegankelijke bussen meldde de staatssecretaris dat er een overleg komt met de VNG en de vervoerders. Ieder(in)-directeur Illya Soffer, riep bij het tv-programma EenVandaag nog op dat toegankelijke bussen even normaal moeten zijn als ‘schone bussen’.

Onderwijs - mbo
In het debat met minister Bussemaker (Onderwijs) werd uitvoerig gesproken over mbo-studenten met een beperking. De minister beloofde meer aandacht voor de rechtspositie van studenten, betere voorwaarden en ondersteuning bij stages.

Bron: Ieder(in)


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 28 mei 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!