De Tweede Kamer stelde afgelopen week kritische vragen aan de verantwoordelijke bewindspersonen voor gehandicaptenbeleid, het sociaal domein en onderwijs.

Ieder(in) vroeg aandacht voor de onderstaande punten.

Uitvoering VN-verdrag
Staatssecretaris van Rijn (VWS) onderstreepte het belang van ervaringsdeskundigheid bij de uitvoering van het VN-verdrag. En hij zei toe ook periodiek te gaan rapporteren over de voortgang.

Sociaal domein
Een heet hangijzer is ook de decentralisatie. Volgende week komt er extra overleg met Kamerleden in verband met moties rond toezicht, controle en aanbesteding in het sociaal domein, zoals dat nu door gemeenten gebeurt.

Zorg
Van Rijn (VWS) beloofde de Kamer nog voor de zomer met een visie op de verbetering van onafhankelijke cliëntondersteuning te komen. Met die cliëntondersteuning kunnen mensen beter hun zorg regelen. Ook komt er een antwoord aan de Kamer over de wachtlijsten voor moeilijk-plaatsbaren in de Wet langdurige zorg.

Vervoer
Naar aanleiding van de publiciteit over ontoegankelijke bussen meldde de staatssecretaris dat er een overleg komt met de VNG en de vervoerders. Ieder(in)-directeur Illya Soffer, riep bij het tv-programma EenVandaag nog op dat toegankelijke bussen even normaal moeten zijn als ‘schone bussen’.

Onderwijs - mbo
In het debat met minister Bussemaker (Onderwijs) werd uitvoerig gesproken over mbo-studenten met een beperking. De minister beloofde meer aandacht voor de rechtspositie van studenten, betere voorwaarden en ondersteuning bij stages.

Bron: Ieder(in)

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Datum: 2023-03-31


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com