Het VN-verdrag Handicap en de inclusieve samenleving moet  bij de komende formatie van de colleges echt vorm gaan krijgen

Bij de komende formatie van de colleges moeten de ambities van het VN-verdrag Handicap en de inclusieve samenleving écht vorm krijgen. Vier burgemeesters en wethouders deden gisteren deze oproep aan het adres van Hugo de Jonge, minister van VWS en Jantine Kriens, directeur van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).  

Na de verkiezingen gaan de politieke partijen in de gemeenten met elkaar gaan onderhandelen over de plannen voor de komende vier jaar. Dit wordt vastgelegd in een nieuw coalitieakkoord. Een goed moment dus om stevige afspraken te maken voor een inclusieve samenleving.

Burgemeesters Otwin van Dijk (Oude IJsselstreek) en Victor Molkenboer (Woerden), en wethouders Theo Maas (Someren) en Marleen Sanderse (Gooise Meren) deden de oproep. Gemeenten zijn samen met lokale partners een goede aanjager voor de inclusieve samenleving.  

Vier acties
De bestuurders maakten ook een overzicht van de instrumenten die een gemeente kan inzetten. Ze boden ook voorbeelden van hoe gemeenten werken aan een inclusieve samenleving.

De bestuurders stellen in hun oproep vier acties voor:

  1. Neem het VN-verdrag op in de visie en het programma van het nieuwe college.
  2. Ga de lokale dialoog aan.
  3. Leg de uitkomsten vast in een lokale inclusieagenda.
  4. Integreer de uitvoering van het VN-verdrag in breed inclusiebeleid.

Lees hier het bericht van de VNG over dit onderwerp.
Lees hier het bericht van Ieder(in) over Bouwstenen voor een inclusief coalitieakkoord.



Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : Ieder(in)
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: 'Neem inclusieve samenleving op in collegeakkoorden'
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 21 mrt 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!