Dit blijkt uit een flitspeiling van de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten en Movisie

Als het gaat om de implementatie van het VN-Verdrag Handicap in gemeenten zijn er grote verschillen. Dit blijkt uit een flitspeiling van de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten en Movisie.

Volop aan de slag of geen prioriteit
Uit de flitspeiling blijkt dat gemeenten in drie categorieën kunnen vallen. Er zijn gemeenten die al volop aan de slag zijn met lokale inclusie. Er zijn gemeenten die wel willen, maar in de uitvoering obstakels tegenkomen en hierbij graag ondersteuning willen. Ook zijn er gemeenten die nog niet begonnen zijn en waar er om allerlei redenen geen prioriteit aan wordt gegeven.

Succesfactoren
De gemeenten die goed aan de slag zijn hebben dat vaak te danken aan draagvlak bij het college van B en W en de gemeenteraad. Wat ook bijdraagt aan succes is wanneer een ambtenaar of enkele ambtenaren als trekker fungeren en als ervaringsdeskundigen nauw betrokken zijn.

Meer ambitie en urgentie nodig
De flitspeiling laat zien dat een toenemend aantal gemeenten werk maken van inclusie maar het tempo mag nog flink omhoog. En zeker voor gemeenten die de urgentie onvoldoende voelen om met inclusie aan de slag te gaan is het de hoogste tijd om hier prioriteit aan te geven.

Lees hier het hele rapport.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Ieder(in)
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Grote verschillen tussen gemeenten in lokale inclusie
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 27 jun 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!