Blue Monday 2020 in het teken van hardlopen tegen depressie: op 46 locaties in Nederland worden MIND Blue Monday Runs georganiseerd

Op 20 januari 2020, zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar, organiseren sympathisanten van MIND voor de derde keer de MIND Blue Monday Run. Op 46 locaties in Nederland, zoals Amersfoort, Groningen, Amsterdam, Enschede en Haarlem, organiseren mensen zélf hardloop- of wandelevenementen  om aandacht te vragen voor de ernst van een depressie. Iedereen die het belangrijk vindt om mensen met een depressie te helpen kan zich aansluiten. Het aantal deelnemers neemt nog steeds toe en ze hebben al meer dan 17.000 euro opgehaald voor de MIND Young Studio. 

De hardloopevenementen, variërend van 2 tot meer dan 50 deelnemers, gaan niet om het winnen, maar om het samen aandacht besteden aan depressie en wat dit voor impact kan hebben op mensen en hun omgeving. Veel mensen die deelnemen hebben zelf of via een naaste te maken (gehad) met depressie. In 2018 en 2019 deden meer dan 200 mensen in 20 gemeenten mee en het enthousiasme onder de deelnemers was groot. Nu doen er al bijna 300 mensen mee in 46 gemeenten. Dit aantal zal naar verwachting nog stijgen, ook op de dag zelf, aangezien omstanders wordt gevraagd om ook deel te nemen.

De deelnemers halen met de MIND Blue Monday Run geld op voor de inzet van de MIND Young Studio. De jongeren van de studio gaan met de opbrengst van de MIND Blue Monday Run extra social mediacampagnes maken om jongeren voor te lichten over depressie. Daarnaast biedt MIND de website MIND Blue voor mensen met een depressie en kunnen mensen met hun hulpvragen bij MIND Korrelatie terecht.

Meer informatie over de MIND Blue Monday Run, inclusief alle locaties, is te vinden op www.mindbluemondayrun.nl. Ook op https://wijzijnmind.nl/thema/doe-mee-met-de-mind-blue-monday-run is meer informatie te vinden. Aansluiten bij een van de Runs of er zelf een organiseren kan nog steeds.

Met name de runs in Amsterdam (Noorderpark), Amersfoort, Zandvoort en Roden trekken veel deelnemers. In Roden organiseert Stefan Wendel de MIND Blue Monday Run. Dit is degene die de run bedacht heeft, omdat hij vanuit persoonlijke ervaringen weet hoe het is om een depressie te hebben en de naaste te zijn van iemand met een depressie.

MIND grijpt Blue Monday ieder jaar aan om aandacht te vragen voor de ernst van een echte depressie, en om openheid te stimuleren over psychische problemen. De organisatie wil een dialoog op gang brengen over psychische aandoeningen: hoe eerder je erover praat, hoe eerder je geholpen kunt worden.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Saskia Oskam / Mind
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Blue Monday 2020 in het teken van hardlopen tegen depressie: op 46 locaties in Nederland worden MIND Blue Monday Runs georganiseerd
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 14 jan 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!