Ismes heeft ten doel de herstelgerichte ondersteuning van herstellende verslaafden en hun naasten te bieden

Stichting Ismes uit ‘s-Hertogenbosch maakt kans op een Appeltje van Oranje 2021. En vanaf 11 januari kan het Nederlands publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan door te stemmen op Stichting Ismes; stoppen doe je zelf, maar niet alleen, als favoriet. Er zijn in totaal 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 20 januari via appeltjevanoranje.nl.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar Mentale Kracht. Dat betekent dat de prijzen dit jaar gaan naar projecten die ervoor zorgen dat mensen die het mentaal niet gemakkelijk hebben, zich weer goed voelen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie

Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Het project dat de meeste stemmen in de wacht sleept, gaat in elk geval door naar de laatste tien. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

Stoppen doe je zelf, maar niet alleen.
Ismes heeft ten doel de herstelgerichte ondersteuning van herstellende verslaafden en hun naasten te bieden en (op immateriële wijze) te faciliteren, voorlichting te bieden met betrekking tot verslaving met bekendheid en
preventie als uitgangspunt.

De “cliënt” van Ismes is de verslaafde die gemotiveerd en vastbesloten is het in gang gezette herstel van verslaving voort te zetten, ongeacht de route die hij of zij daarvoor kiest. Verder behoort ook de naaste van de verslaafde tot de doelgroep. Voor dat laatste is gekozen omdat die naaste zich vaak onbegrepen, alleenstaand voelt of met de situatie geen raad weet.

In het Ismes Huis is iedereen welkom die iets meer wil weten over verslaving en herstel hiervan. Herstellende verslaafden en hun naasten kunnen hier elkaar helpen en ondersteunen. Er worden activiteiten georganiseerd om structuur en ritme in het leven te krijgen om zo weer een respectvol en zinvol leven te kunnen leiden.

Koningin Máxima
De prijzen worden in XXX uitgereikt door Koningin Máxima. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Publiek kan vanaf 11 januari stemmen op favorieten


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Stichting Ismes
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Stichting Ismes
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Stichting Ismes en Appeltjes van Oranje
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 13 jan 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!