PrivaZorg voldoet aan de maatregelen die met het verscherpt toezicht zijn opgelegd

Het verscherpt toezicht voor PrivaZorg is beëindigd. Binnen PrivaZorg zijn inmiddels de waarborgen aanwezig voor het nemen van transparante en navolgbare (financiële) besluiten. Ook de bestuurlijke onrust binnen PrivaZorg is opgelost door de inzet van interim bestuurders vanuit de Ondernemingskamer.PrivaZorg voldoet aan de maatregelen die met het verscherpt toezicht zijn opgelegd.

Wat heeft de inspectie gezien?
Op basis van de vastgestelde statuten en reglementen, de resultaatsverslagen en twee toezichtdagen heeft de inspectie gezien dat PrivaZorg voldoende verbeteringen heeft doorgevoerd.

De thuiszorgaanbieder heeft laten zien dat na 5 maanden de bestuurlijke onrust is opgelost. De Ondernemingskamer heeft twee bestuurders en een commissaris benoemd. Zij zullen de nieuwe bestuurders inwerken in de organisatie om zo de continuïteit van bestuur en kwaliteit van zorgverlening te borgen.

Daarnaast heeft PrivaZorg haar statuten en reglementen in overeenstemming gebracht met de door de inspectie gevraagde onderdelen van Governancecode Zorg. Daarin is het maatschappelijk belang van de zorgorganisatie boven het bedrijfsbelang gesteld. PrivaZorg heeft een plan van aanpak aangeleverd waarin zij beschrijft op welke wijze zij uitvoering gaat geven aan een aantal eisen van de WTZi met betrekking tot de jaarrekening. De inspectie zag dat in de organisatie randvoorwaarden aanwezig zijn voor een adequate invloed van belanghebbenden.

Wat was er aan de hand?
De inspectie heeft onderzoek gedaan naar governance en de bedrijfsvoering bij thuiszorgorganisatie PrivaZorg. Uit dit onderzoek bleek dat de kwaliteit en continuïteit van zorg onvoldoende gewaarborgd was door gebrek aan goed bestuur en intern toezicht.

Er was sprake van bestuurlijke onrust. PrivaZorg was daarnaast ten aanzien van de financiële verslaglegging onvoldoende transparant richting interne en externe toezichthouders. De inspectie zag dat de organisatie inrichting binnen PrivaZorg niet voldeed aan de vereisten uit de Governancecode Zorg.

De besluitvorming ten aanzien van een belangrijke herstructurering in 2017 verliep onzorgvuldig. PrivaZorg werd onder verscherpt toezicht geplaatst in verband met de bevindingen uit het onderzoek.

De inspectie blijft de organisatie ontwikkelingen bij PrivaZorg de komende periode nauwgezet volgen.

Documenten
PrivaZorg B.V. Amersfoort opheffen verscherpt toezicht september 2019


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht voor PrivaZorg beëindigd
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 08 okt 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!