Hiermee is het verscherpt toezicht tot een einde gekomen

King Thuiszorg is gestopt met het verlenen van de thuiszorg. Daarmee heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) het verscherpt toezicht op King Thuiszorg uit Tiel beëindigd.

Op 10 oktober 2022 werd King Thuiszorg door de inspectie onder verscherpt toezicht gesteld. De zorg van King Thuiszorg schoot structureel tekort. De thuiszorgaanbieder moest binnen 4 maanden voldoen aan de normen voor goede zorg.

King Thuiszorg is sinds 1 januari is gestopt met het leveren van zorg, zoals bedoeld in de Wet Langdurige zorg (Wlz) en de Zorgverzekeringswet (Zvw). De cliënten van King Thuiszorg zijn overgedragen aan een andere zorgaanbieder of uit zorg gegaan. Wel levert King Thuiszorg nog op een andere locatie begeleiding en huishoudelijke ondersteuning onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het toezicht op de Wmo valt onder de gemeenten.

Hoe nu verder
Hiermee is het verscherpt toezicht tot een einde gekomen. De inspectie verwacht dat King Thuiszorg de inspectie informeert als zij weer begint met het verlenen van zorg.

Documenten
Einde verscherpt toezicht King Thuiszorg B.V, Tiel, oktober 2022

Bron: IGJ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 30 apr 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!