De Haagse thuiszorgaanbieder heeft het afgelopen half jaar de nodige verbeteringen doorgevoerd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het verscherpt toezicht op Jess Care beëindigd. De Haagse thuiszorgaanbieder heeft het afgelopen half jaar de nodige verbeteringen doorgevoerd.

Dit was er aan de hand
Sinds maart stond Jess Care onder verscherpt toezicht omdat er toen tekortkomingen waren in de zorg. Vooral rondom de zorgdossiers, het geven van medicijnen en de deskundigheid van zorgverleners. Ook moest Jess Care de kwaliteit van de zorg goed in de gaten houden en blijven verbeteren.

Dit heeft Jess Care gedaan
De inspectie ziet dat Jess Care voldoende verbetert om de eerdere risico’s weg te nemen. Zo zijn de zorgdossiers nu actueel. De zorgverleners registreren wanneer zij medicatie geven aan de cliënten. Ook sluit de kennis van de zorgverleners van Jess Care aan bij de cliënten die in zorg zijn. De bestuurder zet een wijkverpleegkundige in om de kwaliteit van de zorg in de gaten te houden en te verbeteren. 

Hoe nu verder
De organisatie heeft nog wat meer tijd nodig om alle verbeteringen door te voeren en vast te houden. Zo moet de bestuurder een manier vinden om zelf zicht te krijgen op de kwaliteit en veiligheid van de zorg.  De inspectie heeft vertrouwen in de kracht van Jess Care om dat de komende maanden te doen. Daarom heeft de inspectie het verscherpt toezicht beëindigd.

Documenten
Jess Care B.V. Den Haag september 2022
Jess Care B.V. Den Haag opheffen verscherpt toezicht maart 2022


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Einde verscherpt toezicht op Jess Care in Den Haag
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 02 nov 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!