De thuiszorgaanbieder heeft de zorg voldoende verbeterd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht op Felay Thuiszorg beëindigd. De thuiszorgaanbieder heeft de zorg die zij bieden in Maassluis en omstreken het afgelopen half jaar voldoende verbeterd.

Dit is er aan de hand
Op 25 april stelde de inspectie Felay Thuiszorg onder verscherpt toezicht. De thuiszorgaanbieder schoot tekort op onder meer de deskundigheid van de zorgverleners, het bijhouden van de zorgplannen en het veilig geven van medicatie. Ook had de bestuurder onvoldoende zicht op de verbeteringen die nodig waren.

Dit heeft Felay Thuiszorg gedaan
De inspectie ziet dat Felay Thuiszorg verbeteringen doorvoert. De cliënten kunnen nu rekenen op goede en veilige zorg. Er zijn voldoende deskundige zorgverleners en de clientdossiers zijn actueel. De bestuurder bewaakt de kwaliteit en veiligheid van de zorg, en verbetert die waar nodig. De wijkverpleegkundige heeft hier ook een grote rol in. De bestuurder moet kritisch blijven kijken of de taken van de wijkverpleegkundige niet teveel worden.

Hoe nu verder?
Door deze verbeteringen zijn de risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg weggenomen. De inspectie heeft er vertrouwen in dat Felay Thuiszorg de kwaliteit en veiligheid van de zorg bewaakt en waar nodig verbetert. Daarom heeft de inspectie het verscherpt toezicht beëindigd. De inspectie blijft Felay Thuiszorg volgen binnen het reguliere toezicht.

Documenten
Felay Thuiszorg, Maassluis, oktober 2022
Felay Thuiszorg, Maassluis, zakelijke weergave opheffen verscherpt toezicht

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2022/12/14/einde-verscherpt-toezicht-voor-felay-thuiszorg-uit-maassluis
Originele titel: Einde verscherpt toezicht voor Felay Thuiszorg uit Maassluis
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2022-12-14


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com