Residentie Buitenzorg voldoet aan de in maart van dit jaar gegeven aanwijzing

Residentie Buitenzorg voldoet aan het tweede onderdeel van een eerder opgelegde aanwijzing. Dit deel van de aanwijzing had als doel om de tekortkomingen op de thema’s deskundige zorgverlener en sturen op kwaliteit en veiligheid op te lossen. Residentie Buitenzorg richt zich op ouderen die affiniteit hebben met Indische en Molukse cultuur. De aanwijzing gold voor de verpleegunit in Groningen, een kleinschalige woonvorm voor ouderen met dementie.

Wat is er aan de hand?
De aanwijzing viel uiteen in twee delen. Eerder al voldeed Residentie Buitenzorg aan het eerste onderdeel van de aanwijzing. Dit deel had als doel om de tekortkomingen in de medicatieveiligheid (een veilige en verantwoorde omgang met medicijnen) op te lossen.

Het tweede deel bestond uit de thema’s deskundige zorgverlener en sturen op kwaliteit en veiligheid. De inspectie ziet dat Residentie Buitenzorg nu ook meerdere maatregelen heeft genomen op dit tweede deel van de aanwijzing.

Zo beschikt iedere cliënt nu over een actueel en compleet cliëntdossier. Ook zorgt Residentie Buitenzorg voor een personele 24-uurs bezetting die past bij de zorgvragen, wensen en behoeften van de cliënten. Residentie Buitenzorg verzamelt en registreert op systematische wijze gegevens betreffende de kwaliteit van zorg. Meldingen van incidenten met cliënten worden nu geregistreerd en geanalyseerd.

Residentie Buitenzorg voldoet hiermee aan de in maart van dit jaar gegeven aanwijzing. Een aanwijzing is een bestuursrechtelijke maatregel waarmee de inspectie een instelling dwingt de zorg te verbeteren.

Hoe nu verder?
De inspectie zal Residentie Buitenzorg blijven volgen in het reguliere toezicht.

Documenten
Residentie Buitenzorg Groningen juli 2019 (met reactie)
Residentie Buitenzorg Groningen einde aanwijzing maart 2019 (met reactie)


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aanwijzing voor Residentie Buitenzorg beëindigd
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 14 okt 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!