Tekortkomingen op het gebied van medicatieveiligheid voldoende weggenomen

Stichting Zorg-Wooncentrum Den Bouw voldoet aan de last onder dwangsom die de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) had opgelegd. Den Bouw biedt verpleging, verzorging, dagopvang en thuiszorg in Warnsveld en nabije omgeving en heeft de tekortkomingen op het gebied van medicatieveiligheid voldoende weggenomen.

Wat was er aan de hand
De inspectie had een last onder dwangsom opgelegd omdat Den Bouw niet op tijd voldeed aan een eerder opgelegde aanwijzing. De inspectie gaf Den Bouw in november 2019 een aanwijzing (dat is een maatregel waarmee de inspectie een zorgaanbieder verplicht de zorg te verbeteren) omdat de zorgaanbieder tekortschoot op het thema medicatieveiligheid. Geen veilige en verantwoorde omgang met medicatie kan een risico betekenen voor de veiligheid van cliënten.

Wat is er veranderd
De inspectie constateerde op begin februari dat Den Bouw de tekortkomingen heeft weggenomen en voldoet aan de normen. Den Bouw heeft de organisatie van de medicatiezorg verbeterd op basis van de veilige principes van de medicatieketen. Omdat Den Bouw deze verbeteringen alsnog heeft laten zien binnen de daarvoor geboden termijn, wordt de last onder dwangsom beëindigd. Dat betekent dat Den Bouw geen geldbedrag hoeft te betalen.

Documenten
Den Bouw Warnsveld beëindiging last onder dwangsom februari 2020
Den Bouw Warnsveld februari 2020


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Last onder dwangsom Den Bouw beëindigd
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 14 feb 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!