Stichting La Touche heeft alsnog de vereiste verbeteringen doorgevoerd. en daarom is de tweede last onder dwangsom beëindigd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ) heeft stichting La Touche voor de tweede keer een last onder dwangsom opgelegd, maar La Touche hoeft deze niet te betalen. De zorginstelling in Kampen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel kreeg twee weken om te verbeteren. Stichting La Touche heeft in die periode alsnog de vereiste verbeteringen doorgevoerd. De tweede last onder dwangsom is daarom beëindigd.

De inspectie had al langer zorgen over de zorgverlening van La Touche. De IGJ gaf meerdere keren de normen aan waar stichting La Touche niet aan voldeed. Het lukte de zorginstelling steeds niet er wel aan te voldoen. In maart 2017 gaf de inspectie daarom een aanwijzing aan de zorginstelling. Daarna volgde de eerste last onder dwangsom. Ook na het bereiken van het maximale bedrag van die dwangsom, 10.000 euro, had de instelling nog niet voldoende maatregelen genomen. Daarom legde de inspectie een tweede last onder dwangsom op.

Wat was er aan de hand?
Stichting La Touche voldeed niet aan de normen. De verbeteringen die zij hadden doorgevoerd waren onvoldoende. Zo was de procedure voor het registreren en analyseren van incidentenmeldingen nog niet verbeterd. Ook had La Touche het bijhouden van de dossiers van de cliënten nog te weinig of onvoldoende verbeterd. Bovendien werkte het personeel nog niet met alle juiste richtlijnen en instructies. Stichting La Touche heeft dit inmiddels verbeterd.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Traject bij stichting La Touche beëindigd
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 16 jan 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!