De kwaliteit van zorg bij Nazra Zorg, een thuiszorgorganisatie die in Den Haag actief is, schiet tekort

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Nazra Zorg bv een aanwijzing gegeven. De kwaliteit van zorg bij Nazra Zorg, een thuiszorgorganisatie die in Den Haag actief is, schiet tekort. Er zijn hoge risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van zorg.

Wat is er aan de hand?
De inspectie concludeert structurele tekortkomingen in de geboden thuiszorg bij Nazra Zorg bij vrijwel alle onderzochte thema’s: ‘cliënt centraal’, ‘integrale zorg’, ‘veilige zorg thuis’, ‘professionele autonomie wijkverpleegkundige’ en ‘sturen op kwaliteit’.
 
Tijdens het inspectiebezoek op 16 januari 2020 heeft de inspectie geconstateerd dat er een risico is voor de cliëntveiligheid. Zo voldoet de medicatiezorg niet aan de vereisten van de zogeheten ‘Veilige principes in de medicatieketen’, waarin beschreven staat wat de juiste omgang met medicatie is. Zorgverleners laten bijvoorbeeld risicovolle medicatie, zoals insuline, niet dubbel controleren voordat die wordt toegediend. Ook maken zij bij toediening geen gebruik van actuele toedienlijsten.  
Daarnaast blijkt dat de deskundigheid en inzet van de zorgverleners niet is afgestemd op de zorgvraag van de cliënten met betrekking tot de voorbehouden en risicovolle handelingen.
 
Om een einde te maken aan deze onwenselijke situatie, geeft de inspectie een aanwijzing. Een aanwijzing is een maatregel waarmee de inspectie een zorgaanbieder verplicht om de zorg te verbeteren.

Dit moet Nazra Zorg doen
Nazra Zorg krijgt een maand de tijd om  de verbeteringen door te voeren die nodig zijn om aan de standaarden te voldoen voor goede en veilige zorg. De inspectie volgt de naleving van de aanwijzing nauwlettend.  
 
De inspectie maakt dit nu pas openbaar omdat Nazra Zorg bezwaar maakte en bij de rechter een verzoek om een voorlopige voorziening indiende tegen het openbaar maken van de aanwijzing. De rechter heeft de opschorting van de aanwijzing en de openbaarmaking niet toegekend.

Documenten
Nazra Zorg Den Haag aanwijzing maart 2020


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aanwijzing voor Nazra Zorg bv in Den Haag
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 02 mei 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!