Rochayda Care mag geen nieuwe cliënten meer aannemen, en moet binnen 2 maanden de tekortkomingen hebben weggenomen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft thuiszorgorganisatie Rochayda Care in Den Haag een aanwijzing gegeven. Het is Rochayda Care eerder niet gelukt om tijdens het verscherpt toezicht te voldoen aan de normen voor goede zorg. Rochayda Care mag geen nieuwe cliënten meer aannemen, en moet binnen 2 maanden de tekortkomingen hebben weggenomen.

Dit is er aan de hand
In december 2021 stelde de inspectie Rochayda Care onder verscherpt toezicht. De thuiszorgorganisatie kreeg 6 maanden om onder het toeziend oog van de inspectie te voldoen aan de normen.

Zo moest Rochayda Care ervoor zorgen dat de zorg aansluit op de zorgbehoeften van de cliënten. Daarnaast is het noodzakelijk dat de wijkverpleging als team samenwerkt met andere betrokken zorgverleners om de zorg op elkaar af te stemmen. Ook moest Rochayda Care zorgen voor voldoende deskundig personeel en een werkcultuur die gericht is op leren en verbeteren.

In juni 2022 bracht de inspectie opnieuw bezoeken aan Rochayda Care. De inspectie stelt nu vast dat Rochayda Care nog steeds aan geen van de getoetste normen voldoet.

Hoe nu verder
Omdat het Rochayda Care tot op heden niet is gelukt om aan de normen te voldoen heeft de inspectie nu een aanwijzing gegeven. Dat is een bestuursrechtelijke maatregel waarmee de inspectie een zorgaanbieder verplicht om de zorg te verbeteren. Uiterlijk donderdag 29 september 2022 moet Rochayda Care aan de aanwijzing voldoen. Pas als Rochayda Care aan alle normen uit de aanwijzing heeft voldaan, wordt de cliëntenstop opgeheven.

Documenten
Rochayda Care, Den Haag, juni 2022.pdf (zakelijke weergave)
Rochayda Care, Den Haag, juni 2022.pdf (instellingsrapport)

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2022/08/08/rochayda-care-in-den-haag
Originele titel: Aanwijzing voor thuiszorgorganisatie Rochayda Care in Den Haag
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2022-08-08


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com