Op 1 juli gaf de inspectie JAR Zorg een aanwijzing, omdat er risico’s waren voor de veiligheid van cliënten

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de aanwijzing voor JAR Zorg beëindigd. De Rotterdamse thuiszorgaanbieder heeft de zorgverlening gestopt.

Dit was er aan de hand
Op 1 juli gaf de inspectie JAR Zorg een aanwijzing, omdat er risico’s waren voor de veiligheid van cliënten. JAR Zorg moest binnen drie maanden voldoen aan de normen voor goede zorg. Daarnaast JAR Zorg moest binnen twee weken alle cliënten die risicovolle of complexe (wond)zorg ontvangen overdragen naar een andere zorgaanbieder. Ook mocht JAR Zorg geen nieuwe cliënten aannemen totdat de thuiszorgaanbieder aan alle normen uit de aanwijzing zou voldoen.

In augustus legde de inspectie JAR Zorg een last onder dwangsom op. De thuiszorgaanbieder had nog steeds cliënten in zorg die risicovolle, dan wel complexe (wond)zorg ontvangen. JAR Zorg voldeed daarmee niet aan de aanwijzing. Diezelfde maand legde de inspectie een tweede last onder dwangsom op. Ditmaal omdat JAR Zorg een nieuwe cliënt in zorg had genomen. Met de last onder dwangsom verplichtte de inspectie JAR Zorg om die cliënt zo snel mogelijk over te dragen aan een andere zorgaanbieder. Dat gebeurde binnen de begunstigingstermijn van twee dagen. 

Hoe nu verder
De inspectie stelt vast dat JAR Zorg  op 7 oktober geen zorg meer verleent als bedoeld in de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Hiermee is de aanwijzing tot een einde gekomen. 

Documenten
JAR Zorg B.V. Rotterdam einde aanwijzing juli 2022
JAR Zorg B.V. Rotterdam augustus 2022
JAR Zorg B.V. Rotterdam einde last onder dwangsom augustus 2022
JAR Zorg B.V. Rotterdam instellen last onder dwangsom augustus 2022


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Einde aanwijzing voor JAR Zorg in Rotterdam, want de zorg is gestopt
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 17 nov 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!