NFU ondersteunt het ministerie van VWS bij de uitvoering van de bonusregeling

Op 17 september 2020 is de definitieve Subsidieregeling bonus zorgprofessionals COVID-19 bekendgemaakt en gepubliceerd in de Staatscourant. 18 september heeft VWS de overige informatie gepubliceerd. Net als de andere zorgkoepels vindt de NFU het buitengewoon belangrijk om de waardering en dankbaarheid van de samenleving voor de inzet van zorgmedewerkers tijdens COVID-19 vorm te geven. Daarom ondersteunen wij het ministerie van VWS bij de uitvoering van de bonusregeling

Hoe nu verder?
De umc’s willen zoveel mogelijk zorgmedewerkers en medewerkers van ondersteunende diensten die hebben bijgedragen aan de ondersteuning van de COVID-zorg voordragen voor toekenning van de zorgbonus. VWS stelt als voorwaarde dat medewerkers op enige manier direct of indirect betrokken moeten zijn bij COVID-19 en/of de strijd tegen COVID-19. Daarnaast geldt de inkomensgrens van maximaal twee keer modaal. VWS heeft deze grens voor de Cao umc vertaald naar schaal 12 en lager. Op basis hiervan is het aan de umc’s om aan te geven wie voor de zorgbonus in aanmerking zou moeten komen, maar de uiteindelijke beslissing hierover ligt bij VWS.

De komende weken gaan alle umc’s de door VWS gevraagde informatie verzamelen om de bonussen in oktober bij VWS aan te kunnen vragen. We streven ernaar deze zo spoedig mogelijk daarna aan de betreffende medewerkers uit te keren.

Kijk hier voor meer informatie:
-De publicatie van de subsidieregeling in de Staatscourant;
-Alle informatie voor zorgprofessionals op de site van Rijksoverheid
-Vragen & Antwoorden voor zorgprofessionals;
-Alle informatie voor zorgaanbieders op de site van de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen
-De handreiking van VWS.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NFU
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NFU
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Subsidieregeling zorgbonus bekendgemaakt
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 21 sep 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!