De inspectie constateert risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van zorg

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Stichting Woon- Zorgflat Brandsen onder verscherpt toezicht gesteld. Er zijn risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van zorg. De maatregel duurt zes maanden.

Dit is er aan de hand
Huize Brandsen biedt ouderenzorg in Baarn. De inspectie constateert risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van zorg. Er zijn tekortkomingen op twee van de thema’s waar de inspectie naar kijkt: deskundige zorgverlener en sturen op kwaliteit en veiligheid.

Een selectie uit de bevindingen van inspectie:

  • Het aantal deskundige zorgverleners is onvoldoende. Cliënten kunnen er niet op rekenen dat zij zorg krijgen van zorgverleners die allemaal deskundig zijn in hun vak. 
  • Huize Brandsen stuurt onvoldoende op kwaliteit en veiligheid. Hierdoor kunnen medewerkers niet optimaal goede en veilige zorg leveren. De zorgorganisatie moet nog systematischer de kwaliteit van zorg moet meten en verbeteren, bijvoorbeeld door het op de juiste wijze bijhouden van de cliëntdossiers.

Om te bereiken dat de kwaliteit van zorg verbetert, houdt de inspectie expliciet een vinger aan de pols.

Hoe nu verder
Bij verscherpt toezicht let de inspectie extra op een zorgaanbieder. Huize Brandsen moet binnen zes maanden voldoen aan de normen voor goede zorg en verbeteringen laten zien op de genoemde thema’s.

De inspectie zal de voortgang nauwlettend volgen. Aan het einde van de periode van het verscherpt toezicht beoordeelt de inspectie of Huize Brandsen de situatie heeft verbeterd. De inspectie kan als dat nodig is verdere stappen nemen in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen.

Documenten
Stichting Woon-Zorgflat Brandsen Baarn, instellen verscherpt toezicht, oktober 2020
Stichting Woon-Zorgflat Brandsen Baarn, juli 2020


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht voor Huize Brandsen in Baarn
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 28 okt 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!