De inspectie ziet ernstige risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Stichting Dahlion een aanwijzing gegeven. De inspectie ziet ernstige risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Dahlion heeft verschillende soorten zorgverlening. Zo leggen de zorgverleners infusen aan voor toediening van geneesmiddelen en geven zij verschillende injecties. Deze voorbehouden handelingen werden verricht op locatie in Almere.

Wat is er aan de hand
Op meerdere thema’s, waaronder professionaliteit, kwaliteit en veiligheid, infectiepreventie en medicatieveiligheid voldoet Dahlion niet aan de voorwaarden voor goede zorg. De inspectie heeft 23 verbeterpunten geformuleerd. De tekortkomingen zijn op 18 punten zo ernstig dat er onmiddellijk verbeteringen nodig zijn. Pas als deze 18 verbeteringen zijn doorgevoerd mogen de zorgverleners bij Dahlion weer invasieve handelingen uitvoeren, zoals het aanleggen van infusen en injecties geven.

Dahlion krijgt vier maanden de tijd voor alle maatregelen. Als Dahlion niet aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

Kijk hier voor verdere informatie


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aanwijzing voor Stichting Dahlion
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 02 nov 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!