Het afgelopen half jaar zijn voldoende verbeteringen doorgevoerd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht op Stichting De Trans, Leeuwerikenveld 5 in Emmen gestopt. De locatie voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) heeft het afgelopen half jaar voldoende verbeteringen doorgevoerd.

Dit was er aan de hand
Eind oktober 2021 stelde de inspectie De Trans, locatie Leeuwerikenveld 5 onder verscherpt toezicht. De zorg die De Trans hier biedt voldeed toen niet aan de normen voor goede en veilige zorg.

Dit heeft De Trans gedaan
De Trans heeft binnen zes maanden voldoende verbeteringen doorgevoerd op de thema’s: persoonsgerichte zorg, deskundige zorgverlener en sturen op kwaliteit en veiligheid. Dit heeft een positief gevolg voor de rust en veiligheid in de woning. De zorgverleners zetten zich ten volle in voor het leveren van goede zorg en het team is gemotiveerd om te blijven verbeteren. 

Hoe nu verder
Er is nog wat meer tijd nodig om alle verbeteringen door te voeren en vast te houden. De inspectie heeft er vertrouwen in dat De Trans dit de komende maanden zelfstandig kan doen. Daarom heeft de inspectie het verscherpt toezicht beëindigd. De inspectie zal de vorderingen bij alle locaties van De Trans blijven volgen in het reguliere toezicht om zicht te houden op het effect van het verbeterplan binnen de hele MVG-keten bij De Trans.

Documenten
Espria Stichting De Trans Leeuwerikenveld 5 Emmen opheffen verscherpt toezicht april 2022
Espria Stichting De Trans Leeuwerikenveld 5 Emmen zakelijke weergave opheffen verscherpt toezicht april 2022

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2022/05/10/einde-verscherpt-toezicht-voor-de-trans-in-emmen
Originele titel: Einde verscherpt toezicht voor De Trans in Emmen
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2022-05-10


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com