De compensatieregeling heeft een looptijd tot en met 31 december 2021

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) biedt apothekers een compensatieregeling aan voor de inname en het afvoeren van verlopen jodiumtabletten in de regio’s Zeeland, West-Brabant en Twente. Apothekers die deze jodiumtabletten middels het reguliere afvoerproces van geneesmiddelen verwerken, kunnen aanspraak maken op de compensatieregeling. Deze regeling betreft een vergoedingsprijs van € 0,20 (excl. 21% btw) per ingeleverde strip jodiumtabletten.

De compensatieregeling heeft een looptijd tot en met 31 december 2021. Het KNMP-bestuur adviseert apothekers de ingeleverde jodiumtabletten apart te houden. Vanaf januari 2022 kunnen apotheken een formulier daarvoor invullen. Dat formulier komt in januari 2022 beschikbaar op de KNMP-website. Uitbetaling geschiedt in februari 2022. De KNMP draagt zorg voor de verwerking van de administratie ter uitbetaling aan apothekers. Dat geldt tevens voor de verantwoording van deze compensatieregeling aan het ministerie van VWS.

Eerder kondigde VWS aan om nieuwe jodiumtabletten in de regio’s Zeeland, West-Brabant en Twente te verstrekken. Binnen de eerste ringen (20-25 kilometer) van de kerncentrales Borssele, Doel en Emsland krijgen inwoners kosteloos nieuwe jodiumtabletten thuisgestuurd. Deze vervangen de jodiumtabletten die daar in 2017 vanuit de Rijksoverheid zijn verstrekt en in september 2021 verlopen.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: KNMP
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : KNMP
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Compensatieregeling VWS voor inname verlopen jodiumtabletten via apotheken
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 04 aug 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!