De zorgvilla voor ouderen heeft de zorg voldoende verbeterd om aan de last onder dwangsom te voldoen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de last onder dwangsom voor Zorgvilla Decor in Ede beëindigd. De zorgvilla voor ouderen heeft de zorg voldoende verbeterd om aan de last onder dwangsom te voldoen.

Dit was er aan de hand
Sinds 2019 bezocht de inspectie Zorgvilla Decor een aantal keer. Bij deze inspectiebezoeken bleek dat het bestuur niet in staat was de tekortkomingen weg te nemen. Dit leidde tot een aanwijzing in oktober 2020 en een tweede aanwijzing in april 2021. Afgelopen augustus zag de inspectie nog steeds tekortkomingen in onder andere het methodisch werken en in het sturen op kwaliteit en veiligheid. Daarom legde de inspectie op 1 september Decor een last onder dwangsom op.

Dit heeft Zorgvilla Decor gedaan
Decor heeft de zorg voldoende verbeterd om de tekortkomingen grotendeels weg te nemen. Hierbij zet Decor deskundigheid van buitenaf in om te leren en verder te verbeteren.

Hoe nu verder
Het dwangsomtraject is hiermee beëindigd. Decor voldoet aan de last onder dwangsom buiten de gestelde begunstigingstermijn. Dit betekent dat er dwangsommen zijn verbeurd. De inspectie vraagt Decor om de verbetermaatregelen op de locatie te blijven bewaken. Dit proces zal de inspectie nauwlettend blijven volgen.

Documenten
Zorgvilla Decor Ede oktober 2021
Zorgvilla Decor Ede einde last onder dwangsom september 2021


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Einde last onder dwangsom voor Zorgvilla Decor in Ede
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 16 nov 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!