Eind december gaf de inspectie TOZ een aanwijzing

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft deels de aanwijzing voor Tamaja Okolo Zorg (TOZ) in Rijswijk (ZH) beëindigd. De thuiszorgorganisatie voldoet aan de normen uit het eerste deel van de aanwijzing. TOZ heeft tot eind maart om aan het tweede deel van de aanwijzing te voldoen.

Dit was er aan de hand
Eind december gaf de inspectie TOZ een aanwijzing. De inspectie stelde vast dat de zorg ernstig tekortschoot. Die tekortkomingen leidden tot een aanwijzing in twee delen.

Het eerste deel van de aanwijzing ging over de bevoegd- en bekwaamheid van de zorgverleners en het medicatiebeleid. Het tweede deel van de aanwijzing gaat onder meer over het maken van een zorgplan dat aansluit bij de zorgbehoeften van de cliënten en het systematisch verbeteren van de zorg. 

Dit heeft Tamaja Okolo Zorg gedaan
De thuiszorgorganisatie liet van alle zorgverleners de diploma’s zien. Ook voeren de zorgverleners van TOZ geen voorbehouden en risicovolle handelingen uit. Verder is er een medicatiebeleid en gebruiken de zorgverleners gecertificeerde persoonlijke beschermingsmiddelen. Hiermee voldoet TOZ aan het eerste deel van de aanwijzing.

Hoe nu verder
Het tweede deel van de aanwijzing blijft nog wel van kracht. Kort na 28 maart zal de inspectie beoordelen of TOZ ook voldoet aan dit deel van de aanwijzing. 

Document
Tamaja Okolo Zorg Rijswijk einde deel 1 aanwijzing december 2021
Tamaja Okolo Zorg Rijswijk januari 2022


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Aanwijzing voor Tamaja Okolo Zorg in Rijswijk (ZH) deels beëindigd
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 10 mrt 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!