Het wordt tijd dat er duidelijkheid komt wat welke polis vergoedt en tegen welke voorwaarden

Het polisaanbod van zorgverzekeringen is voor gewone mensen niet meer te volgen. Het aantal polissen neemt toe en de verschillen zijn soms nauwelijks te zien. Het wordt tijd dat er duidelijkheid komt wat welke polis vergoedt en tegen welke voorwaarden.

Dat is de strekking van een brief van Patiëntenfederatie Nederland in samenwerking met Ieder(in) aan de Tweede Kamer. Die spreekt woensdag onder meer over zorgpolissen. De federatie wil dat de minister zorgverzekeraars oproept om duidelijker te worden over wat voor polissen ze in de markt zetten. “Er moet een polisaanbod komen dat passend is bij de behoefte van verzekerden en waarvan duidelijk is waarin polissen van elkaar verschillen”, vindt de federatie.

Pak stapeling zorgkosten aan
In dezelfde brief vraagt de federatie samen met Ieder(in) ook om voor eens en voor altijd duidelijkheid te scheppen over alle kosten waarmee mensen met een aandoening of beperking te maken krijgen. Er zijn zoveel verschillende regels over vergoedingen, betalen en bijbetalen dat eigenlijk niemand weet wat er allemaal kan, mag en moet op financieel gebied. “Wilt u de minister vragen om voor mensen met een chronische aandoening of beperking in beeld te brengen wat het geheel aan zorg- en meerkosten inclusief compensaties betekent voor het besteedbaar inkomen en keuzes die zij maken in het dagelijks leven?”, is de vraag aan de Tweede Kamer.

Kamerbrief debat Zorgverzekeringswet & Eigen bijdragen


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Patiëntenfederatie Nederland
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Schep helderheid in zorgpolisland
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 27 juni 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!