De thuiszorgaanbieder uit Rijswijk (ZH) voldoet niet aan de eerder opgelegde aanwijzing

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd legt Tamaja Okolo Zorg (TOZ) een last onder dwangsom op. De thuiszorgaanbieder uit Rijswijk (ZH) voldoet niet aan de eerder opgelegde aanwijzing. TOZ moet zo snel mogelijk alsnog aan de aanwijzing voldoen. 

Dit is er aan de hand
Op 8 december bezocht de inspectie TOZ. De inspectie constateert dat de thuiszorgaanbieder niet voldoet aan de normen uit de aanwijzing van 7 oktober. TOZ werkt niet mee aan het onderzoek van de inspectie. Daardoor kon de inspectie een beperkt aantal cliënten alleen telefonisch spreken. Ook ontving de inspectie geen cliëntdossiers of andere relevante informatie van TOZ.

In de aanwijzing staat onder meer dat alle cliënten een actueel zorgplan moeten hebben. Er moeten duidelijke afspraken en protocollen komen over het geven van medicijnen. Ook horen de zorgverleners scholing te krijgen, zodat hun kennis aansluit bij de zorgvraag van de cliënten. Incidenten moeten altijd gemeld worden, om te onderzoeken en zo een incident in de toekomst te voorkomen. Tot slot moet TOZ zicht hebben op de kwaliteit en veiligheid van de zorg en actie ondernemen wanneer dit nodig is. 

Hoe nu verder?
Met een last onder dwangsom dwingt de inspectie af dat TOZ alsnog aan de aanwijzing moet voldoen. De dwangsom is 10.000 euro per week met een maximum van 20.000 euro. 

Documenten
Tamaja Okolo Zorg Rijswijk last onder dwangsom december 2022
Tamaja Okolo Zorg Rijswijk december 2022 

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2023/01/05/last-onder-dwangsom-voor-tamaja-okolo-zorg-in-rijswijk-zh
Originele titel: Last onder dwangsom voor Tamaja Okolo Zorg in Rijswijk (ZH)
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2023-01-05


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com