De thuiszorgaanbieder uit Rijswijk (ZH) voldoet niet aan de eerder opgelegde aanwijzing

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd legt Tamaja Okolo Zorg (TOZ) een last onder dwangsom op. De thuiszorgaanbieder uit Rijswijk (ZH) voldoet niet aan de eerder opgelegde aanwijzing. TOZ moet zo snel mogelijk alsnog aan de aanwijzing voldoen. 

Dit is er aan de hand
Op 8 december bezocht de inspectie TOZ. De inspectie constateert dat de thuiszorgaanbieder niet voldoet aan de normen uit de aanwijzing van 7 oktober. TOZ werkt niet mee aan het onderzoek van de inspectie. Daardoor kon de inspectie een beperkt aantal cliënten alleen telefonisch spreken. Ook ontving de inspectie geen cliëntdossiers of andere relevante informatie van TOZ.

In de aanwijzing staat onder meer dat alle cliënten een actueel zorgplan moeten hebben. Er moeten duidelijke afspraken en protocollen komen over het geven van medicijnen. Ook horen de zorgverleners scholing te krijgen, zodat hun kennis aansluit bij de zorgvraag van de cliënten. Incidenten moeten altijd gemeld worden, om te onderzoeken en zo een incident in de toekomst te voorkomen. Tot slot moet TOZ zicht hebben op de kwaliteit en veiligheid van de zorg en actie ondernemen wanneer dit nodig is. 

Hoe nu verder?
Met een last onder dwangsom dwingt de inspectie af dat TOZ alsnog aan de aanwijzing moet voldoen. De dwangsom is 10.000 euro per week met een maximum van 20.000 euro. 

Documenten
Tamaja Okolo Zorg Rijswijk last onder dwangsom december 2022
Tamaja Okolo Zorg Rijswijk december 2022 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Last onder dwangsom voor Tamaja Okolo Zorg in Rijswijk (ZH)
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 05 jan 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!