Aurora Borealis bood in een voormalige boerderij zorg aan cliënten met een verstandelijke of meervoudige handicap

Zorgaanbieder Aurora Borealis in Wedde heeft de zorg aan alle cliënten gestopt. Daarom heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) de aanwijzing beëindigd die deze verplichting oplegde. De aanwijzing blijft staan dat de zorgaanbieder geen nieuwe cliënten aan mag nemen zolang niet aan de normen voor goede en veilige zorg uit de aanwijzing is voldaan.

Dit was er aan de hand
Aurora Borealis bood in een voormalige boerderij zorg aan cliënten met een verstandelijke of meervoudige handicap. In december 2022 bleek dat Aurora Borealis niet aan de normen voor goede en veilige zorg voldeed. Het ontbrak er aan kennis en deskundigheid voor de zorg die de cliënten nodig hadden. En de cliënten kregen straffen die neerkwamen op lichamelijke en geestelijke mishandeling. Daarop legde de inspectie eerst een bevel op om de zorg aan 2 cliënten onmiddellijk en blijvend te stoppen. Hieraan voldeed Aurora Borealis.

Daarna volgde een aanwijzing. Samengevat:

  • De verplichting om ook de zorg aan de andere cliënten te staken en mee te werken aan hun overdracht aan andere zorgaanbieders. Ook daaraan heeft Aurora Borealis voldaan.
  • Het verbod om nieuwe cliënten aan te nemen totdat Aurora Borealis aan alle normen uit de aanwijzing voldoet. Dit deel van de aanwijzing is nog van kracht.

Hoe nu verder
Pas als de inspectie oordeelt dat Aurora Borealis aan de normen voor goede en veilige zorg uit de aanwijzing voldoet, mag Aurora Borealis weer zorg leveren.

Documenten
Einde aanwijzing deel 1 en deel 2 Aurora Borealis te Wedde

Bron: IGJ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 09 mrt 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!