De inspectie stelt vast dat Herbergier Blerick nog altijd niet voldoet aan de normen voor goede zorg

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Herbergier Blerick uit Venlo een aanwijzing gegeven. Binnen 6 maanden moet Herbergier Blerick de risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van zorg wegnemen.

Dit is er aan de hand
Sinds 2021 doorloopt Herbergier Blerick al een toezichttraject. Eind augustus 2022 stelde de inspectie Herbergier Blerick voor 4 maanden onder verscherpt toezicht. Op 17 januari 2023 bezocht de inspectie Herbergier Blerick opnieuw. De inspectie stelt vast dat Herbergier Blerick nog altijd niet voldoet aan de normen voor goede zorg.

Het lukt Herbergier Blerick niet om verbeteringen door te voeren en dit vast te houden. Zo sluit de deskundigheid van de zorgverleners  niet aan bij de zorgvraag van de cliënten. Ook werken niet in alle diensten bevoegde en bekwame zorgverleners voor alle voorkomende voorbehouden en risicovolle handelingen. Verder werken de zorgverleners nog onvoldoende volgens de veilige principes in de medicatieketen. Daarom gaf de inspectie Herbergier Blerick op 28 februari een aanwijzing.

Sinds 1 maart heeft Herbergier Blerick nieuwe vennoten. De inspectie heeft er vertrouwen in dat deze vennoten de verbeteringen uit de aanwijzing doorvoeren.

Hoe nu verder
Herbergier Blerick moet zo snel mogelijk, maar uiterlijk 28 augustus 2023 voldoen aan de normen uit de aanwijzing. Als het nodig is, kan de inspectie verdere maatregelen nemen.

Documenten
Aanwijzing Herbergier Blerick, Venlo, februari 2023
Instellingsrapport Herbergier Blerick, Venlo, januari 2023

Bron: IGJ

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Datum: 2023-03-15


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com