De inspectie stelt vast dat Herbergier Blerick nog altijd niet voldoet aan de normen voor goede zorg

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Herbergier Blerick uit Venlo een aanwijzing gegeven. Binnen 6 maanden moet Herbergier Blerick de risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van zorg wegnemen.

Dit is er aan de hand
Sinds 2021 doorloopt Herbergier Blerick al een toezichttraject. Eind augustus 2022 stelde de inspectie Herbergier Blerick voor 4 maanden onder verscherpt toezicht. Op 17 januari 2023 bezocht de inspectie Herbergier Blerick opnieuw. De inspectie stelt vast dat Herbergier Blerick nog altijd niet voldoet aan de normen voor goede zorg.

Het lukt Herbergier Blerick niet om verbeteringen door te voeren en dit vast te houden. Zo sluit de deskundigheid van de zorgverleners  niet aan bij de zorgvraag van de cliënten. Ook werken niet in alle diensten bevoegde en bekwame zorgverleners voor alle voorkomende voorbehouden en risicovolle handelingen. Verder werken de zorgverleners nog onvoldoende volgens de veilige principes in de medicatieketen. Daarom gaf de inspectie Herbergier Blerick op 28 februari een aanwijzing.

Sinds 1 maart heeft Herbergier Blerick nieuwe vennoten. De inspectie heeft er vertrouwen in dat deze vennoten de verbeteringen uit de aanwijzing doorvoeren.

Hoe nu verder
Herbergier Blerick moet zo snel mogelijk, maar uiterlijk 28 augustus 2023 voldoen aan de normen uit de aanwijzing. Als het nodig is, kan de inspectie verdere maatregelen nemen.

Documenten
Aanwijzing Herbergier Blerick, Venlo, februari 2023
Instellingsrapport Herbergier Blerick, Venlo, januari 2023

Bron: IGJ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 15 mrt 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!