Het is duidelijk dat de meeste olie- en gasbedrijven nog steeds grote moeite hebben te voldoen aan de doelen van Parijs

PFZW is gestopt met beleggen in olie- en gasbedrijven die nog steeds geen overtuigend plan hebben in lijn met het klimaatakkoord van Parijs. Dit betekent dat we sinds begin dit jaar niet meer beleggen in bijvoorbeeld Shell, BP en TotalEnergies. De zeven beursgenoteerde olie- en gasbedrijven waarin we nog wél beleggen, zijn wat ons betreft de echte koplopers in de sector. Ze zetten overtuigend in op de omzetting van fossiele naar duurzame energie of produceren op dit moment al voornamelijk energie met een lage CO2-voetafdruk.  

In 2022 zijn we begonnen met een intensief ‘engagement’ programma richting de olie- en gassector. Dit houdt in dat we het gesprek aan zijn gegaan om deze bedrijven aan te sporen een concrete en aantoonbare bijdrage te leveren aan het beperken van de opwarming van de aarde. In de gesprekken werd duidelijk dat de meeste olie- en gasbedrijven nog steeds grote moeite hebben te voldoen aan de doelen van Parijs. Een aantal investeren zeker in verduurzaming, maar het is te weinig en het gaat te langzaam. Uiteindelijk hebben we 310 bedrijven verkocht met een totale waarde van € 2,8 miljard.

Lees hier het persbericht

Lees hier het persbericht in het Engels

Kellersmanns kijk lezen

Lees hier het engagementprogramma

Bron: PFZW


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: PFZW
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : PFZW
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: PFZW blijft in zeven beursgenoteerde olie- en gasbedrijven beleggen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 08 feb 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!