Mensen die in de zorg werken, moeten hun tijd zo veel mogelijk aan zorg kunnen besteden

Het verminderen van administratieve lasten is een van de speerpunten van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Met de beleidsregel Zinnig en Simpel Verantwoorden geven we zorgaanbieders opnieuw de ruimte om te experimenteren met een andere manier van verantwoorden van de geleverde zorg in de Wet langdurige zorg. Mensen die in de zorg werken, moeten hun tijd zo veel mogelijk aan zorg kunnen besteden in plaats van aan het bijhouden van registraties en administraties. Dit experiment loopt tot en met 2028.

Oproep aan zorgaanbieders
De NZa wil aanbieders in de langdurige ggz en de verpleging en verzorging vragen om deel te nemen aan dit experiment. Wanneer men kritisch kijkt naar welke gegevens er al worden geregistreerd, is het wellicht mogelijk om met bestaande interne informatie te kunnen verantwoorden naar de NZa. We staan open voor ideeën. Geïnteresseerden kunnen zich melden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Resultaten na voorgaand experiment 
Bij de vorige beleidsregel Vernieuwend Verantwoorden zijn 5 zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg aan de slag gegaan met een experiment. Op basis van hun ervaringen is de nacalculatie aangepast zodat verantwoording op concernniveau nu mogelijk is. 

Bron: NZa


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NZa
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NZa
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Minder administratieve lasten door nieuw experiment
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 08 feb 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!