De Nederlandse Zorgautoriteit heeft in een digitale informatiekaart zichtbaar gemaakt

Zorgaanbieders en zorgkantoren kunnen nu in één oogopslag zien wat de belangrijkste wijzigingen zijn in de beleidsregels en de tarieven voor de langdurige zorg. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft ze in een digitale informatiekaart toegankelijk gemaakt.

Op de kaart melden we ook dat de indieningstermijn voor de budgetronde 2019 en de herschikkingsronde 2018 is uitgesteld, van 1 naar 15 november 2018. Hiermee hebben aanbieders en zorgkantoren meer tijd voor de zorginkoop 2019. De verlenging geldt voor alle sectoren: de verpleging en verzorging, gehandicaptenzorg en langdurige ggz. De NZa streeft ernaar de aanvragen versneld af te handelen, zodat zorgaanbieders voor 1 januari zekerheid hebben over de hoogte van  hun budget.  

18 september: informatiebijeenkomst langdurige zorg
Op 18 september organiseren we een informatiebijeenkomst voor zorgadministrateurs van aanbieders in de langdurige zorg. Daar bespreken we ontwikkelingen in de langdurige zorg, zoals de toekenning van de kwaliteitsgelden in de verpleeghuiszorg, de tarieven en het vervoer in de gehandicaptenzorg en de toegang tot de langdurige geestelijke gezondheidszorg. De deelname is gratis. Meer informatie over de bijeenkomst en de aanmelding vindt u in onze agenda.

Zie ook
Informatiekaart beleid en regels voor de langdurige zorg 2019


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NZa
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Belangrijkste wijzigingen 2019 langdurige zorg in een oogopslag
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 26 juli 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!