Deelnemende apotheken ontvangen een eenmalige bijdrage van 2.000 euro voor het informeren van patiënten over het belang van toestemming en over de voorziening Mitz

KNMP en ZN hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe vergoedingsregeling voor apotheken die toestemmingen van patiënten vastleggen voor het uitwisselen van hun gezondheidsdata in Mitz. Zodra deze vergoedingsregeling beschikbaar is, informeert de KNMP de leden daarover. 

Deelnemende apotheken ontvangen een eenmalige bijdrage van 2.000 euro voor het informeren van patiënten over het belang van toestemming en over de voorziening Mitz. Per patiënt waarvoor de apotheek samen met de patiënt de toestemming heeft vastgelegd in Mitz, ontvangen zij 1,00 euro.   

In de Apotheek Informatie Systemen wordt dit jaar de ‘SamennaarmijnMitz’-knop ingebouwd door de leveranciers. Via deze functionaliteit kan de medewerker samen met de patiënt de toestemmingskeuze vastleggen in MijnMitz zodat de patiënt niet zelf met DigiD hoeft in te loggen.  

Met het toekennen van de vergoedingsregeling onderkent ZN dat de apotheek een belangrijke rol vervult bij het stimuleren en ondersteunen van patiënten in het gebruik van de toestemmingsfunctionaliteit. Dat sluit goed aan op het intensieve contact dat de apotheker heeft met chronische en kwetsbare patiënten.

Wat is Mitz?
Mitz is een veilige online toestemmingsvoorziening waarmee burgers en patiënten zelf hun toestemmingskeuze vastleggen en beheren. Vastgelegde toestemmingen in Mitz zijn direct geldig en beschikbaar voor elektronische gegevensuitwisseling.

In de komende periode werkt de KNMP samen met VZVZ de verdere details van de aanvraag en uitbetaling van de vergoedingsregeling uit. Tijdens de KNMP Actueel van 14 mei aanstaande zal nader worden ingegaan op de toestemmingsvoorziening en de vergoedingsregeling.

Meer informatie over Mitz

Bron: KNMP


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: KNMP
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : KNMP
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Vergoedingsregeling voor gebruik toestemmingsvoorziening Mitz
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 13 mei 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!