De inspectie zag ernstige tekortkomingen in de zorg

Stichting Nederlandse Zorg Centrum in Rijswijk is gestopt met het bieden van zorgverlening. Hiermee heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) een deel van de aanwijzing voor de Rijswijkse thuiszorgaanbieder beëindigd.

Dit was er aan de hand
Op 5 april gaf de inspectie Stichting Nederlandse Zorg Centrum een aanwijzing bestaande uit twee delen. De inspectie zag ernstige tekortkomingen in de zorg. Daarom moest de thuiszorgaanbieder voor 19 april stoppen met het bieden van wijkverpleging en alle cliënten overdragen aan een andere zorgaanbieder (deel 1). 

Hoe nu verder
De inspectie stelt vast dat Stichting Nederlandse Zorg Centrum op 19 april geen zorg meer verleent als bedoeld in de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Hiermee voldoet de thuiszorgaanbieder aan deel 1 van de eerder opgelegde aanwijzing. Deel 2 van de aanwijzing blijft van kracht. Stichting Nederlandse Zorg Centrum mag pas weer zorg bieden als na toetsing door de inspectie blijkt dat zij aan alle punten uit de aanwijzing voldoet.

Documenten
Einde aanwijzing (deel 1) Stichting Nederlandse Zorg Centrum, Rijswijk, mei 2024

Bron: IGJ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Deels einde aanwijzing voor Stichting Nederlandse Zorg Centrum in Rijswijk, want de zorg is gestopt
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 27 mei 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!