De Autoriteit Consument & Markt heeft 21 april ingestemd met de beoogde samenwerking tussen het Erasmus MC en het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis.

 

Eind vorig jaar keurde de Nederlandse Zorgautoriteit de overname al goed. De ACM heeft de gevolgen voor de concurrentie beoordeeld.

Verbetering
Het Erasmus MC zet zich in voor een gezonde bevolking en heeft daarbij een speciale regionale functie in Zuidwest-Nederland, aldus het gezamenlijke persbericht: 'Samen met het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis wil het Erasmus MC zorg dragen voor continuïteit van de zorg en verbetering van de kwaliteit van de zorg in Zeeland. De overheid eist bovendien dat academische ziekenhuizen zich richten op complexe zorg en dat algemene ziekenhuizen zich bezighouden met 'gewone' patiëntenzorg. Door nauw samen te werken, kunnen patiënten eenvoudiger op de juiste plek worden behandeld.'

Vertrouwd
Dr. Claudia Brandenburg, voorzitter van de Raad van Bestuur van het ADRZ is verheugd over de uitspraak van de ACM. Brandenburg: "Het ADRZ is en blijft een Zeeuws ziekenhuis met als doelstelling zorg te bieden aan de Zeeuwse patiënt. Door de samenwerking kunnen bijvoorbeeld academische experts vroegtijdiger worden geraadpleegd, kunnen patiënten met complexe problemen snel worden doorverwezen en behandeld, maar kunnen patiënten die 'klaar' zijn in het Erasmus MC ook weer snel naar hun vertrouwde ziekenhuis. De Zeeuwse patiënten houden dus zo veel mogelijk hun zorg dicht bij huis."

Veilig
Prof. Ernst Kuipers, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC, vult aan: "Medisch specialisten in het ADRZ kunnen indien gewenst vroegtijdig advies inwinnen bij onze academische experts. Op dit moment hebben sommige van onze specialisten ook al spreekuur in Zeeland, waaronder reumatologen, neurochirurgen, vasculaire internisten, dermatologen en cardiologen. Patiënten kunnen snel worden doorverwezen voor academische zorg en specialisten van het Erasmus MC en ADRZ gaan samen zorgpaden en protocollen vaststellen. Dit om te zorgen voor gewaarborgde en veilige zorg."

De huidige Raad van Toezicht van het ADRZ wordt vervangen door een Raad van Commissarissen.

Bron: Erasmus MC


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 23 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!