UMC Utrecht gaat een aantal veranderingen doorvoeren bij het Centrum voor Thuisbeademing (CTB).

Een extern rapport dat gemaakt is in opdracht van de raad van bestuur geeft aan dat het op deze afdeling nodig is om bij te sturen op met name de samenwerking, cultuur en bemensing van de afdeling. Binnen het CTB is sprake van een negatieve organisatiecultuur en ontbreekt de samenwerkingsvaardigheid bij enkele medewerkers.

Het CTB wordt daarom per september 2017 ondergebracht bij de afdeling longziekten van het UMC Utrecht. Dit zorgt ervoor dat er gemakkelijker kan worden samengewerkt en het leidt tot een grotere beschikbaarheid van zorgverleners. De komende maanden bereiden de divisie Interne Geneeskunde en Dermatologie – waar het CTB nu onder valt – en de divisie Hart en Longen deze transitie voor.

Samenwerking is een belangrijke voorwaarde voor goede zorg. Omdat uit het onderzoek bleek dat er sprake is van een samenwerkingsprobleem bij enkele medewerkers wordt er op dit moment een gesprek met ze gevoerd over hun toekomst in de organisatie.

Achtergrond informatie
Eind juni 2016 heeft een aantal medewerkers van het CTB een melding gedaan over de patiëntveiligheid en de cultuur van leidinggeven binnen de afdeling. Deze heeft geresulteerd in een melding bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) medio juli 2016. De raad van bestuur heeft toen besloten om het CTB toe te voegen als onderwerp aan het Herstelplan en een extern bureau een onafhankelijk onderzoek uit te laten voeren naar de situatie op de afdeling.

De veranderingen hebben geen directe gevolgen voor de patienten van het Centrum voor Thuisbeademing. Alle patienten ontvangen deze week een brief met meer informatie.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 19 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!