De bevelen aan de tandartspraktijken Sensodent  B.V. in Emmen en tandartspraktijk J. Vissi  Hoogeveen B.V. in Hoogeveen zijn beëindigd.

De minister van VWS heeft op advies van Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.) twee bevelen aan tandartspraktijken beëindigd. Het gaat om Sensodent  B.V. in Emmen en tandartspraktijk J. Vissi  Hoogeveen B.V. in Hoogeveen.

De bestuurder heeft deze twee tandartspraktijken definitief gesloten, waardoor de inspectie het advies gaf aan de minister om de bevelen te beëindigen. De inspectie gaf niet het advies om het bevel aan tandartspraktijk J. Vissi Oost-Groningen B.V. in Winschoten te beëindigen. Deze praktijk is van dezelfde bestuurder.

De inspectie legde de bevelen aan de praktijken op 24 augustus op en de minister verlengde de bevelen op 31 augustus (Hoogeveen, Oost-Groningen en Sensodent). De inspecteurs zagen bij onaangekondigde bezoeken ernstige tekortkomingen op het gebied van infectiepreventie, radiologie, dossiervoering en organisatorische aspecten. Ook werden er voorbehouden handelingen onbevoegd zelfstandig uitgevoerd.

Rectificatie
In de brief Beëindiging verlenging bevel is ten onrechte vermeld dat er op 10 oktober 2017 een inspectie heeft plaatsgevonden. Dit moet zijn: Op 10 oktober 2017 heeft de inspectie gegevens van de zorgaanbieder ontvangen.

Documenten
Beëindiging verlenging bevel J. Vissi Hoogeveen te Winschoten
Beëindiging verlenging bevel Sensodent te Emmen


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2017/11/01/bevelen-aan-tandartspraktijken-sensodent-en-j.-vissi-beeindigd
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Bevelen aan tandartspraktijken Sensodent en J. Vissi beëindigd
  • Datum: 16 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!