Verscherpt toezicht Convivio is door de IGJ opgeheven

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.) heeft het verscherpt toezicht op Convivio locatie Huis Convivio in Tilburg opgeheven. De inspectie ziet dat er hard gewerkt is aan verbeteringen, waardoor er geen structurele tekortkomingen in de zorg meer zijn.

De inspectie zag eerder tekortkomingen bij de thema’s cliëntdossier, deskundigheid en inzet van personeel en vrijheidsbeperking. In die thema’s scoort Convivio nu op alle normen voldoende. Bij de twee thema’s medicatieveiligheid en sturen op kwaliteit en veiligheid is nog een norm onvoldoende. Convivio heeft daar verbeteracties voor ingezet.

Huis Convivio biedt 24-uurs dementiezorg aan 17 cliënten. De inspectie had de zorginstelling op 14 april 2017 voor vier maanden onder verscherpt toezicht gesteld. Dat werd op 15 september nog eens verlengd met twee maanden, omdat de kwaliteit van zorg wel was verbeterd, maar nog onvoldoende was om het verscherpt toezicht op te heffen.

De inspectie zal de vorderingen bij Huis Convivio blijven volgen.

Documenten
Opheffen verscherpt toezicht Huis Convivio Tilburg december 2017
Huis Convivio Tilburg november 2017


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht Huis Convivio opgeheven
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 29 dec 2017

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!