Het verscherpt toezicht op Menz.nu in Almelo is door de IGJ opgeheven

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting heeft het verscherpt toezicht op Menz.nu in Almelo opgeheven. De inspectie ziet dat de tekortkomingen die de reden waren voor het verscherpt toezicht grotendeels zijn opgelost. Er zijn nu  geen structurele tekortkomingen meer. De inspectie vindt wel dat Menz.nu nog verder moet verbeteren.  De inspectie houdt in de gaten of dat ook gebeurt.

Menz.nu werd in februari door de inspectie onder verscherpt toezicht geplaatst. De kwaliteit van de zorg was onvoldoende. In mei werd Menz.nu voor een deel overgenomen en trad er een nieuwe bestuurder aan. Enkele weken later bracht de inspectie een bezoek aan de organisatie. Menz.nu had al verbeteringen doorgevoerd, maar had meer tijd nodig om aan de normen te voldoen. Daarom verlengde de inspectie het verscherpt toezicht met twee maanden.

Hoe gaat het nu?
Bij nieuwe bezoeken begin oktober zag de inspectie dat Menz.nu de kwaliteit van de zorg nog verder had verbeterd. De inspectie vindt de verbeteringen voldoende om het verscherpt toezicht op te kunnen heffen.

Menz.nu moet wel doorgaan met verbeteren. De zorginstelling heeft al aan de inspectie aangegeven hoe dat gaat gebeuren. De inspectie heeft voldoende vertrouwen in de verdere verbeteringen bij Menz.nu.

Documenten
Opheffen verscherpt toezicht Menz.nu Almelo november 2017
Rapport Menz.nu Almelo november 2017


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht Menz.nu opgeheven
  • Datum: 28 nov 2017

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!