Huize Plantage heeft de tekortkomingen in de kwaliteit en veiligheid van zorg voldoende weggenomen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het verscherpt toezicht op Huize Plantage beëindigd. Huize Plantage is een kleinschalige organisatie in Amsterdam die aan senioren wonen met begeleiding en zorg biedt. Huize Plantage heeft de tekortkomingen in de kwaliteit en veiligheid van zorg voldoende weggenomen.

Wat is er aan de hand?
De inspectie plaatste Huize Plantage in oktober 2019 onder verscherpt toezicht. Omdat er tekortkomingen waren in de kwaliteit en veiligheid van zorg, vond de inspectie het belangrijk om expliciet een vinger aan de pols te houden. Huize Plantage kreeg een half jaar de tijd om de zorg op peil te brengen.
 
Huize Plantage wist in zes maanden tijd flinke verbeteringen aan te brengen. De inspectie ziet dat Huize Plantage professioneler is gaan werken.  Zo is de leefomgeving van de cliënten aangepast op de zorgvragen van de cliënten. Ook ligt de zorg die cliënten krijgen nu navolgbaar vast in het cliëntdossier. De deskundigheid van de zorgverleners is verbeterd door gerichte scholing en reflectie en intervisie. Verder is er een structuur opgezet om de kwaliteit van zorg te bewaken en verder te verbeteren.

Hoe nu verder?
Vanwege deze verbeteringen beëindigt de inspectie het verscherpt toezicht. De inspectie blijft de vorderingen in Huize Plantage volgen. Ook zal zij deze locatie in 2021 opnieuw bezoeken.

Documenten
Huize Plantage Amsterdam april 2020 
Zakelijke weergave opheffen verscherpt toezicht Huize Plantage Amsterdam mei 2020


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht voor Huize Plantage opgeheven
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 18 mei 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!