Olcea Nieuwe Zorglandschap B.V. voor een periode van vier maanden onder verscherpt toezicht gesteld ingaande 26 september.

De Inspectie Gezondheidzorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.) heeft Olcea Nieuwe Zorglandschap B.V. op 26 september 2017 voor een periode van vier maanden onder verscherpt toezicht gesteld. Olcea heeft de eerder gevraagde verbeteringen niet goed opgepakt. Olcea levert thuiszorg in Hengelo en Enschede en heeft in beide steden een locatie voor dagbesteding.

Wat is er aan de hand?

Op basis van de inspectiebezoeken op 13 oktober 2016, 15 juni 2017 en 19 september 2017 bij Olcea heeft de inspectie vastgesteld dat er structurele tekortkomingen zijn bij Olcea voor de thema’s ‘Sturen op kwaliteit en veiligheid’, ‘Cliëntdossier’, “Deskundigheid en inzet medewerkers’, ‘Medicatieveiligheid’ en ‘Vrijheidsbeperking’ en dat er te weinig gestuurd wordt op verbetering hiervan.

Hoe nu verder?

In de periode van het verscherpt toezicht kan de inspectie Olcea zowel aangekondigd of onaangekondigd bezoeken voor een herinspectie. Voor het einde van de periode van het verscherpt toezicht gaat de inspectie het plan van aanpak, uitkomsten van bezoeken en de maandelijkse resultatenrapportages, beoordelen of het verscherpt toezicht kan worden opgeheven of dat er verdere stappen genomen moeten worden in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen.

Documenten

Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht bij Olcea Nieuwe Zorglandschap B.V.
  • Datum: 25 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!