De ondervraagde bezoekers van de e-healthweek 2018 waren over het algemeen enthousiast over het evenement dat zij bezochten

De e-healthweek lijkt bij te dragen aan het creëren van meer bekendheid over de mogelijkheden van ICT in de zorg, blijkt uit onderzoek van Nivel en Nictiz naar 19 evenementen uit die week. De e-healthweek vond dit jaar plaats van 20 tot en met 26 januari.

De ondervraagde bezoekers van de e-healthweek 2018 waren enthousiast over het evenement dat zij bezochten. Ook lijkt de week het gebruik van e-health te motiveren. Bijna driekwart van de bezoekers gaf na afloop aan meer te weten over e-health dan daarvoor. Bijna een kwart van de bezoekers gaf aan een toepassing daadwerkelijk te gaan gebruiken. Bezoekers zijn daarmee nog positiever dan de bezoekers die vorig jaar tijdens de e-healthweek bevraagd zijn. Gemiddeld waardeerden de deelnemers het evenement met een 7,9. In 2017 was dit een 7,7.

Wel worden waarschijnlijk nog niet alle mensen bereikt voor wie de e-healthweek zinvolle informatie kan opleveren. Een peiling onder leden van het Consumentenpanel Gezondheidszorg laat zien dat één vijfde van de Nederlanders heeft gehoord van de e-healthweek. Daarmee lijkt er nog groei mogelijk te zijn in de bekendheid van het evenement.

Over het onderzoek
Het onderzoek werd uitgevoerd door Nivel en Nictiz onder 214 bezoekers van 19 van de 255 georganiseerde evenementen. De bekendheid met de eHealthweek onder de algemene bevolking is gemeten binnen het Consumentenpanel van het Nivel. De e-healthweek werd voor de tweede maal georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en ECP (Platform voor de Informatie-samenleving) om meer mensen kennis te laten maken met het gebruik van ICT in de zorg.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NIVEL
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: E-healthweek 2018 positief ontvangen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 19 apr 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!