Twee van de drie partijen hebben geen team van zorgverleners meer in de Pelgromhof.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de aanwijzing aan de drie zorgaanbieders in de Pelgromhof in Zevenaar beëindigd. In de aanwijzing stond onder meer dat de samenwerking verbeterd moest worden. Als de samenwerking zou worden beëindigd, moest dat zorgvuldig gebeuren.

Twee van de drie partijen hebben geen team van zorgverleners meer in de Pelgromhof. De zorgverlening is zorgvuldig afgebouwd of anders georganiseerd. Daarmee is voldaan aan de voorwaarden van de aanwijzing. De Pelgromhof is een woonzorgcentrum met 48 appartementen. Percura Zorg, Stichting Pleyade en Vitaal Thuiszorg leverden er zorg.

De cliënten van Pleyade zijn voor 1 juli 2018 verhuisd of de zorg is overgedragen aan een andere zorgaanbieder. Vitaal Thuiszorg biedt per 1 juli 2018 alleen nog geplande zorg in de Pelgromhof, aan een klein aantal cliënten. De 24-uurs aanwezigheidszorg wordt nu verleend door Percura Zorg en een nieuwe partij, Thuiszorg Pelgromhof. Percura Zorg en Thuiszorg Pelgromhof hebben met Vitaal Thuiszorg samenwerkingsafspraken gemaakt.

De inspectie blijft de situatie in Pelgromhof volgen in het reguliere toezicht.

Documenten
Beëindiging aanwijzing Percura Zorg B.V. Zevenaar voor locatie Pelgromhof mei 2018
Beëindiging aanwijzing Stichting Pleyade Arnhem voor locatie Pelgromhof mei 2018
Beëindiging aanwijzing Vitaal Thuiszorg B.V. Didam voor locatie Pelgromhof mei 2018

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2018/07/26/aanwijzing-voor-zorgaanbieders-pelgromhof-beeindigd
Originele titel: Aanwijzing voor zorgaanbieders Pelgromhof beëindigd
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2018-07-26


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com