In locatie Aagtekerke wordt geen goede en veilige zorg geboden

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft op 13 september 2018 een bevel opgelegd aan Arduin locatie Aagtekerke. In locatie Aagtekerke wordt geen goede en veilige zorg geboden. Bij een bezoek aan deze locatie zijn zeer ernstige tekortkomingen gesignaleerd die direct ingrijpen noodzakelijk maakten. Daarom moest de zorg aan de inwonende Bopz-cliënten op deze locatie binnen 7 dagen worden beëindigd. Op dit moment is nog niet voor alle cliënten die Bopz-gerelateerde zorg nodig hebben een andere zorgaanbieder gevonden. Daarom wordt het bevel verlengd tot 1 oktober 2018 om 24:00 uur. Het bestuur van Arduin heeft aangegeven dat zij verwacht binnen deze termijn alle cliënten die bopz-gerelateerde zorg ontvangen te kunnen overbrengen naar een nieuwe zorgaanbieder.

Van de cliënten die op Arduin locatie Aagtekerke wonen, zijn er 6 cliënten met een verstandelijke beperking die Bopz-gerelateerde zorg nodig hebben. De inspectie heeft tijdens haar bezoek ernstige tekortkomingen geconstateerd in de wijze waarop Arduin deze zorg verleent en de zorgverlening heeft georganiseerd op de locatie. De zorgverleners zijn in deze situatie niet in staat om goede Bopz-gerelateerde zorg te bieden. Er mogen daarom ook geen nieuwe Bopz-cliënten op locatie Aagtekerke worden geplaatst.

Documenten
Verlenging bevel Arduin locatie Aagtekerke september 2018
Zienswijze Arduin locatie Aagtekerke op verlenging bevel


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aan Arduin (locatie Aagtekerke) opgelegd bevel is verlengd
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 23 sep 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!