ANBO gaat haar medewerkers en vrijwilligers in 2020 trainen

ActiZ is verheugd dat de ANBO het stokje van de campagne Samen Dementievriendelijk overneemt. ANBO gaat haar medewerkers en vrijwilligers in 2020 trainen, zodat ze (nog) beter herkennen dat iemand dementie heeft en weten wat ze voor iemand met dementie kunnen betekenen.

Meeste mensen met dementie wonen thuis
Er leven in Nederland op dit moment zo’n 280.000 mensen met dementie. Dat aantal groeit de komende jaren enorm, mede omdat we steeds ouder worden. De meeste mensen met dementie wonen nog gewoon thuis. Het is daarom belangrijk dat iedereen de signalen van dementie herkent en iets voor iemand met dementie of zijn mantelzorger kan betekenen. Dementie hoort bij onze maatschappij. Laten we dan ook naar elkaar omkijken en elkaar helpen. Al meer dan 295.000 mensen zijn dementievriendelijk, waaronder de medewerkers van ActiZ, de branchevereniging van zorgorganisaties. En met de hulp van ANBO worden dat er snel nog veel meer.

Ondersteuning en hulp thuis
Wouter van Soest, directeur van ActiZ: “We vinden bekendheid met dementie heel belangrijk, want ongeveer 70% van de mensen met dementie woont thuis. In 2019 hebben al onze medewerkers daarom meerdere online trainingen gevolgd, waardoor ook zij in hun dagelijkse omgeving dementie kunnen herkennen en weten hoe ze het beste kunnen reageren.”

Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO: “Wij zijn er trots op dat we het stokje van ActiZ kunnen overnemen. Bij ANBO beantwoorden we iedere dag tientallen telefoontjes en mailtjes van leden. En komen we bij mensen thuis om ze te helpen bij zaken waar ze tegenaan lopen. Het is daarom belangrijk dat zowel onze collega’s als vrijwilligers weten hoe ze (nog) beter om kunnen gaan met mensen met dementie.”

Julie Meerveld overhandigde eerst het certificaat ‘Samen dementievriendelijk’ aan Wouter van Soest. “Een dik compliment is hier op zijn plaats, want 97% van de medewerkers van ActiZ hebben de training ‘goed omgaan met dementie’ gedaan.”

Klik hier voor het filmpje.

Over Samen dementievriendelijk
Om dementie te kunnen herkennen zijn er gratis trainingen beschikbaar op het platform Samen dementievriendelijk. Samen dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van VWS en is onderdeel van het Deltaplan Dementie. Het doel is om Nederland bewust te maken van de impact van dementie op de samenleving.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: ANBO neemt stokje Samen Dementievriendelijk over van ActiZ
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 23 dec 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!