De teams van de Universiteit Twente en het Radboudumc zijn de afgelopen jaren succesvol gaan samenwerken in diverse projecten

De groep Biomaterials Science and Technology (BST) van de Universiteit Twente heeft een formele academische samenwerkingsovereenkomst getekend met de afdelingen Nefrologie en Fysiologie van het Radboudumc. Deze overeenkomst geeft verdere invulling aan de strategische samenwerking tussen de Universiteit Twente en het Radboudumc.

Uitwisseling hoogleraren
Als onderdeel van deze overeenkomst zal vanaf oktober 2021 gedurende vijf jaar een wederzijdse hooglerarenuitwisseling plaatsvinden voor prof. Dimitrios Stamatialis (van BST) aan het Radboudumc, en voor prof. Johan van der Vlag (Nefrologie, Radboudumc) en prof. Joost Hoenderop (Fysiologie, Radboudumc) aan het BST.

Succesvolle samenwerking
De teams van de Universiteit Twente en het Radboudumc (onderzoeksthema Nieraandoeningen) zijn de afgelopen jaren succesvol gaan samenwerken in diverse projecten (BIOkid, TURBO, NOVAMEM, NODIAL). Deze strategische overeenkomst en wederzijdse uitwisseling van hoogleraren zullen verdere samenwerking makkelijker maken, vooral op het snijvlak van engineering en biomedische wetenschappen met het oog op klinische vertaling en implementatie. Verder moeten ze de synergie bevorderen binnen huidige initiatieven, zoals het TopFit-thema voor nieraandoeningen, maar ook het creëren van nieuwe initiatieven stimuleren, nationaal en internationaal.

Spin-offs en stages
Onderzoek naar de valorisatie van nieuwe therapieën, producten en hulpmiddelen (IP en spin-off bedrijven) is eveneens een belangrijk onderdeel van de samenwerking. Verder wordt ook het delen van wederzijdse onderwijsactiviteiten, inclusief het faciliteren van stages voor studenten onderzocht.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Radboudumc
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Radboudumc
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Samenwerking Universiteit Twente en Radboudumc
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
  • Datum: 24 nov 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!